20
дней
Сайт Президента Республики Беларусь
Национальный правовой портал
Танна, смачна, для душы
Расказваем пра дранікі – гісторыка-культурную каштоўнасць Беларусі. Гэта не самая старажытная і не толькі наша страва. Пад рознымі назвамі дранікі ведаюць і здаўна ўжываюць у Германіі, Швецыі, Ізраілі, Чэхіі і інш. І ў кожнай краіне свае, адмысловыя рэцэпты. У беларускіх дранікаў таксама ёсць свае адметнасці ў прыгатаванні. Традыцыі прыгатавання дранікаў і страў з таркаванай бульбы зафіксаваны на тэрыторыі ўсёй краіны, запісана больш за 200 народных рэцэптаў з 66 раёнаў Беларусі. Дарэчы, і замежныя турысты з усіх нашых прысмакаў найчасцей выдзяляюць менавіта аладкі з бульбы. Што не дзіўна: мы, бульбашы, самі іх вельмі любім, таму часта гатуем і гасцям прапануем.

Ганна МАСЛЯКОВА

На все статьи номера

Rambler's Top100