20
дней
|
Святочна-абрадавыя стравы беларусаў
У артыкуле на аснове матэрыялаў, сабраных аўтарам у этнаграфічных экспедыцыях на працягу 1992–2016 гадоў ва ўсіх гістарычна-этнаграфічных рэгіёнах Беларусі, даследуюцца застоллі, звязаныя са святамі народнага календара. Распавядаецца пра стравы, якія ўжывалі на святы нашы продкі, звернута ўвага на асаблівасці традыцыйнага застольнага этыкету, апісана тэхналогія прыгатавання святочна-абрадавай ежы. Аналізуюцца памінальныя стравы, што ўжываюцца на Дзяды, паказаны рэгіянальныя асаблівасці іх святкавання.
|
© 2008 Беларуская думка Разработка и сопровождение: БЕЛТА |
|